SEVENTEEN: Το πρώτο K-pop συγκρότημα που θα εμφανιστεί στο Glastonbury

Οι SEVENTEEN σε μία ιστορική εμφάνιση.

Οι SEVENTEEN θα γράψουν ιστορία αυτό το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς θα γίνουν το πρώτο K-pop συγκρότημα που θα εμφανιστεί στο μουσικό φεστιβάλ του Glastonbury.

Το εμβληματικό μουσικό φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο πρόγραμμά του για τη φετινή διοργάνωσή του, στην οποία θα εμφανιστούν ως επικεφαλής η Dua Lipa, οι Coldplay και η SZA.

Στην κεντρική σκηνή του Pyramid Stage θα ανέβει επίσης το νοτιοκορεάτικο boyband SEVENTEEN, το οποίο θα γίνει το πρώτο K-pop συγκρότημα όλων των εποχών που θα εμφανιστεί στο διάσημο βρετανικό φεστιβάλ.

Το Glastonbury 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στο Worthy Farm στο Pilton του Somerset στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται στο αγρόκτημα με γαλακτοκομικά προϊόντα του Michael Eavis, είναι ήδη sold-out και αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 210.000 θαυμαστές αυτό το καλοκαίρι.

Οι SEVENTEEN είναι το πιο πρόσφατο συγκρότημα της K-pop σκηνής που συμμετέχει σε ένα μεγάλο δυτικό μουσικό φεστιβάλ.

Το girl group LE SSERAFIM της Source Music και το boyband ATEEZ της KQ Entertainment θα πραγματοποιήσουν την πρώτη εμφάνισή τους στο Coachella 2024 τον επόμενο μήνα

Το 2023, οι κορυφαίες BLACKPINK έγραψαν ιστορία ως το πρώτο K-pop συγκρότημα που εμφανίστηκε ως headliner στο Coachella στην έρημο της Καλιφόρνιας.

Οι CARATs, όπως ονομάζονται οι θαυμαστές των SEVENTEEN, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν το συγκρότημα και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Εκτός από το Glastonbury 2024, οι SEVENTEEN θα είναι headliners και στο Lollapalooza Berlin 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Olympiastadion & Olympiapark του Βερολίνου από τις 7 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης καλλιτέχνες όπως οι Martin Garrix, Burna Boy, Sam Smith, The Chainsmokers, Niall Horan, Louis Tomlinson και άλλοι.

Οι εμφανίσεις αυτές του boyband θα μπορούσαν να θεωρηθούν και μια μορφή αποζημίωσης.

Το 2020, οι SEVENTEEN επρόκειτο να επισκεφθούν την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους «Ode To You World Tour», αλλά οι συναυλίες αυτές ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Οι SEVENTEEN έρχονται από μια χρονιά – ορόσημο το 2023, όπου κατέγραψαν πωλήσεις ισοδύναμες με 16 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως με κυκλοφορίες όπως το 10ο mini album τους «FML» (Απρίλιος 2023) και το «SEVENTEENTH HEAVEN» (Οκτώβριος 2023).

Το «FML» ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2023 και κατέκτησε την κορυφή του Global Albums Chart της IFPI με το ισοδύναμο των 6,2 εκατομμυρίων πωλήσεων – με βάση τα streams, τα downloads και τις φυσικές πωλήσεις κατά το ημερολογιακό έτος 2023.

Επίσης, το «FML» σημείωσε το ρεκόρ για το άλμπουμ με τις περισσότερες προ-παραγγελίες στην ιστορία της K-pop, φτάνοντας στο Νο. 1 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Παράλληλα, έκανε ντεμπούτο στο Νο. 2 του Billboard 200 βοηθώντας τους SEVENTEEN να φτάσουν στο Νο. 2 στο Global Artist Chart, πίσω από την Taylor Swift, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος στον πλανήτη το 2023.

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
“Τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει”: Η Σελίν Ντιόν περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου

Η Σελίν Ντιόν μίλησε για τη ζωή με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPS), μια εξουθενωτική πάθηση με την οποία διαγνώστηκε το 2022. Το SPS, μια

Περισσότερα»