“Τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει”: Η Σελίν Ντιόν περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου

Η Σελίν Ντιόν μίλησε για τη ζωή με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPS), μια εξουθενωτική πάθηση με την οποία διαγνώστηκε το 2022.

Το SPS, μια εξαιρετικά σπάνια αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περίπου 8.000 άτομα παγκοσμίως, προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και δυσκαμψία και μπορεί να προκαλέσει απώλεια κινητικότητας. Στην περίπτωση της Dion, έχει πει στο παρελθόν ότι η ασθένεια της προκαλεί δυσκολίες όταν περπατά και δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιεί τις φωνητικές της χορδές για να τραγουδά όπως έχςι συνηθίσει.

Η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα της μετά τη διάγνωση, ακυρώνοντας όλες τις ημερομηνίες της περιοδείας της το 2023 και το 2024.

Μιλώντας στη Vogue France, περιέγραψε την απόγνωσή της στα πρώτα στάδια. «Στην αρχή ρωτούσα τον εαυτό μου: γιατί εγώ; Πως εγινε αυτο? Τι έχω κάνει? Είναι δικό μου λάθος;»

Και συνέχισε: «Η ζωή δεν σου δίνει απαντήσεις. Αρκεί να το ζήσεις! Έχω αυτή την ασθένεια για άγνωστο λόγο. Όπως το βλέπω, έχω δύο επιλογές. Είτε προπονούμαι σαν αθλητής και δουλεύω πολύ σκληρά, είτε σβήνω και τελειώνει, μένω σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου. Επέλεξα να συνεργαστώ με όλο μου το σώμα και την ψυχή, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με μια ιατρική ομάδα. Θέλω να είμαι το καλύτερο που μπορώ. Στόχος μου είναι να ξαναδώ τον Πύργο του Άιφελ! … Έχω αυτή τη δύναμη μέσα μου. Ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS και η Dion, η οποία είναι 56 ετών, είπε: «Προς το παρόν, πρέπει να μάθω να ζω με αυτό… Πέντε ημέρες την εβδομάδα κάνω αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία. Δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατά μου, τις γάμπες μου, τα δάχτυλά μου, το τραγούδι μου, τη φωνή μου».

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»