Οι Måneskin κυκλοφορούν το νέο άλμπουμ «RUSH!»

Το «RUSH!» αποτυπώνει τέλεια την αυθόρμητη αυθεντικότητα που κάνει ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.

Οι Måneskin κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους «RUSH!».

Μετά τη νίκη τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εκπροσωπώντας την Ιταλία το 2021, οι Måneskin έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της αναβίωσης του glam-rock μεταξύ των νεότερων ακροατηρίων.

Δεν ντρέπονται για την αποστολή τους να προκαλέσουν – είναι ακλόνητοι όσον αφορά την απεικόνιση του ροκ ως κάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διαφορετικότητα, τη ρευστότητα και την εξέγερση.

Το τρίτο άλμπουμ τους, «RUSH!», περιλαμβάνει πολλά uptempo punk-rock κομμάτια, με σύντομα αλλά γλυκά σόλο κιθάρας από τον Thomas Raggi και φινετσάτες ερμηνείες από τον Damiano David.

Το άλμπουμ εναλλάσσεται μεταξύ αυτών των αισιόδοξων ροκ τραγουδιών και πιο ήρεμων, πιο προσεγμένων μπαλάντων, οι οποίες αφηγούνται ειλικρινείς ιστορίες για τη φήμη, τη μοναξιά και τη λαχτάρα. Στο δεύτερο μισό του άλμπουμ, οι Måneskin μας δίνουν περισσότερα ιταλόφωνα τραγούδια, τα οποία ξεδιπλώνονται σε έναν πιο βαρύ ήχο.

Το «RUSH!» εκτείνεται σε πολλά νοσταλγικά υποείδη της ροκ, από το pop-rock των δεκαετιών του ’70 και του ’80 μέχρι τις μπαλάντες των αρχών της δεκαετίας του 2000.

Με τη συνεχιζόμενη πολυπλατινένια επιτυχία τους στην Ιταλία εξασφαλισμένη, αυτό το φιλόδοξο τρίτο άλμπουμ είναι η μεγαλειώδης προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον υπόλοιπο κόσμο.

Για να απογειώσουν τη ροκ αξιοπιστία τους, έχουν πραγματοποιήσει μία συνεργασία με τον Tom Morello των Rage Against The Machine, ο οποίος χαρίζει ένα διαστημικό κιθαριστικό σόλο στο αδυσώπητο «Gossip».

Αλλά έχουν επίσης εξασφαλίσει τις υπηρεσίες κορυφαίων pop παραγωγών, όπως οι συνθέτες Justin Tranter, Sly, Rami, Mattman & Robin και ο μεγαλύτερος όλων, ο Max Martin.

Το εξώφυλλο ενός άλμπουμ σπάνια επικοινωνεί με τόσο αποτελεσματικό τρόπο τη στιγμή που ζει ένα συγκρότημα ή ένας καλλιτέχνης. Όμως το εξώφυλλο για το «RUSH!» των Måneskin μοιάζει απλά τέλειο.

Τα μέλη του συγκροτήματος απεικονίζονται ξαπλωμένα στο πάτωμα, ενώ ένα μοντέλο πηδάει από πάνω τους με ακροβατικό τρόπο. Η φούστα της σηκώνεται και ο καθένας τους αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Ο Damiano γυρίζει το πρόσωπό του προσποιούμενος ότι δεν κοιτάζει. Ο Thomas ουρλιάζει από φόβο. Ο Ethan δείχνει αμφίβολος, ενώ η Victoria γελάει.

Ίσως είναι ο δικός τους τρόπος να μας δείξουν πώς διαχειρίστηκαν αυτούς τους μήνες της ορμής, των αποστάσεων, της νοσταλγίας. Αλλά όλα αυτά αντισταθμίστηκαν από απίστευτα επιτεύγματα και ορόσημα που δεν είχε επιτύχει ποτέ πριν κανένα ιταλικό συγκρότημα.

Ένας άλλος τρόπος για να μιλήσουν γι’ αυτή την ιστορία είναι σίγουρα η μουσική που περιέχεται στο «RUSH!».

Το άλμπουμ διακατέχεται από αρκετά διαφορετικές διαθέσεις και ατμόσφαιρες και αποδεικνύει την αξία του περισσότερο στην ολότητά του. Είναι το ιδανικό άλμπουμ για να παρουσιαστεί ζωντανά κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Måneskin που ξεκινάει στις 23 Φεβρουαρίου.

Αυτό είναι φυσιολογικό για τους Måneskin, το συγκρότημα που έχει επωμιστεί το βάρος του να μεταφέρει τη σημαία της σύγχρονης ροκ μουσικής σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά συγκροτήματα. Αλλά δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που να είναι ικανά να αλλάξουν την πορεία του είδους.

Το «RUSH!» είναι το πιο εσωστρεφές άλμπουμ του Måneskin μέχρι στιγμής.

Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 2022 στο Λος Άντζελες, στο Τόκιο και (ελάχιστα) στην Ιταλία. Την παραγωγή έκανε ο έμπιστος παραγωγός τους Fabrizio Ferraguzzo (που είναι και μάνατζέρ τους) μαζί με τον σπουδαίο Max Martin (Britney Spears, Taylor Swift, Katy Perry, μεταξύ άλλων).

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον τρόπο της «παλιάς σχολής», με χρήση αναλογικού εξοπλισμού και έλαβαν χώρα σε ένα στούντιο του Λος Άντζελες, το οποίο απείχε μόλις ένα χιλιόμετρο από το στούντιο του Max Martin.

Το «RUSH!» περιλαμβάνει συνολικά 17 τραγούδια, μεταξύ των οποίων και όλα τα singles που κυκλοφόρησαν οι Måneskin τους τελευταίους μήνες, το «Mammamia», το «Supermodel» με τον καλιφορνέζικο ήχο και το κολλητικό ροκ groove και το «The Loneliest», μία ωδή στις κλασικές ροκ μπαλάντες και μία αφήγηση της πιο ευάλωτης πλευράς του συγκροτήματος.

Το άλμπουμ περιέχει επίσης και το «Gasoline», ένα τραγούδι που παρουσίασαν για πρώτη φορά οι Måneskin κατά τη διάρκεια της παρθενικής εμφάνισής τους στο διάσημο αμερικανικό μουσικό φεστιβάλ «Coachella» τον προηγούμενο Απρίλιο.

Το «RUSH!» περιέχει πολλές αναφορές σε άλλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν. Αλλά το δυνατό σημείο των Måneskin είναι ακριβώς η ικανότητά τους να αναμειγνύουν τα πάντα χωρίς δισταγμό. Hard rock με μελωδικές μπαλάντες. Βρετανικό punk με ξεκάθαρες pop επιρροές.

Το κάνουν με επιτυχία; Ίσως μερικές φορές να το κάνουν. Αλλά τους Måneskin δεν τους νοιάζει και τόσο πολύ. Θα ήταν ωραίο να καταλάβουμε γιατί αυτοί – αντί άλλων συγκροτημάτων – σημείωσαν τόσο μεγάλη παγκόσμια επιτυχία. Χάρισμα, σκηνική παρουσία, μουσικές δεξιότητες, ικανότητα να είναι προκλητικοί με έξυπνο τρόπο:

Οι Måneskin αποδεικνύουν ότι είναι αυθεντίες στο είδος τους – το άλμπουμ, όπως και η αισθητική του συγκροτήματος, είναι σφιχτοδεμένο και εκρηκτικό. Το «RUSH!» αποτυπώνει τέλεια την αυθόρμητη αυθεντικότητα που κάνει ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.

Είναι όλα τα ξενύχτια και τα πρωινά, οι ενστικτώδεις αποφάσεις και οι ενθουσιώδεις τύψεις, είναι αδίστακτα διασκεδαστικό, αλλά και με παιχνιδιάρικη διάθεση.

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
Εξώδικο στον Drake από τους διαχειριστές της περιουσίας του Tupac Shakur

Στο επίκεντρο της διαμάχης είναι ένα τραγούδι τεχνητής νοημοσύνης με την ψεύτικη φωνή του Tupac. Οι διαχειριστές της περιουσίας του Tupac Shakur έστειλαν εξώδικο στον Drake, ζητώντας του

Περισσότερα»