Taylor Swift: 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα σε μία ημέρα πούλησε το «The Tortured Poets Department»

Το «The Tortured Poets Department» είναι από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ένα από τα άλμπουμ με τις υψηλότερες παραδοσιακές πωλήσεις στη σύγχρονη εποχή.

Το νέο άλμπουμ «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift έχει κάνει μία εντυπωσιακή αρχή στις ΗΠΑ.

Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, στις 19 Απριλίου, το άλμπουμ πούλησε 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα σε παραδοσιακές πωλήσεις άλμπουμ, σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές προς στην εταιρεία παρακολούθησης δεδομένων Luminate.

Το «The Tortured Poets Department» είναι ήδη το άλμπουμ της Taylor Swift με τις περισσότερες πωλήσεις σε μία εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, τα 31 τραγούδια του άλμπουμ (διαθέσιμα στις deluxe streaming και ψηφιακές εκδόσεις) συγκέντρωσαν 243,4 εκατομμύρια streams στις ΗΠΑ στις 19 Απριλίου, με επικεφαλής το πρώτο single του άλμπουμ, το «Fortnight» με τον Post Malone, με 18,4 εκατομμύρια streams.

Τα streams του «The Tortured Poets Department» είναι υπερδιπλάσια του αριθμού των streams που κατέγραψε την πρώτη ημέρα η τελευταία κυκλοφορίας της Taylor Swift, το «1989 (Taylor’s Version)». Τα 21 τραγούδια του συγκέντρωσαν 110 εκατομμύρια streams την ημέρα της κυκλοφορίας του.

Συνολικά, το «The Tortured Poets Department» σημείωσε πωλήσεις ισοδύναμες των 1,6 εκατομμυρίων άλμπουμ στις ΗΠΑ την πρώτη ημέρα του.

Το τελευταίο άλμπουμ που ξεπέρασε το ισοδύναμο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων σε μία εβδομάδα ήταν πάλι της Taylor Swift, το «1989 (Taylor’s Version)», το οποίο μέτρησε πωλήσεις ισοδύναμες των 1,653 εκατομμυρίων άλμπουμ στις ΗΠΑ όταν κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023.

Το «The Tortured Poets Department» σημειώνει την καλύτερη εβδομάδα σε παραδοσιακές πωλήσεις για οποιοδήποτε άλμπουμ της Taylor Swift, με πωλήσεις 1,4 εκατομμυρίων αντίτυπων σε όλες τις εκδόσεις CD, βινυλίου, κασέτας και ψηφιακού download του άλμπουμ.

Προηγουμένως, η Taylor Swift είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη εβδομάδα τις καριέρας της σε παραδοσιακές πωλήσεις με το «1989 (Taylor’s Version)», το οποίο πούλησε 1,359 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.

Το «The Tortured Poets Department» κυκλοφόρησε αρχικά στις 19 Απριλίου σε μία standard έκδοση 16 τραγουδιών, τόσο ψηφιακά όσο και σε μία σειρά από φυσικές εκδόσεις με 17 τραγούδια. Δύο ώρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, η Taylor Swift ανακοίνωσε μία επεκταμένη έκδοση 31 τραγουδιών και την κυκλοφόρησε για ψηφιακό download και streaming.

Οι πωλήσεις του «The Tortured Poets Department» θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, με την εβδομάδα καταμέτρησης να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Ο τελικός αριθμός πωλήσεων της πρώτης εβδομάδας του άλμπουμ αναμένεται να ανακοινωθεί την Κυριακή, 28 Απριλίου, μαζί με το πιθανό μεγάλο ντεμπούτο του στο Billboard 200.

Εάν το «The Tortured Poets Department» κάνει ντεμπούτο στην κορυφή του Billboard 200, θα γίνει το 14ο άλμπουμ της Taylor Swift που κατακτά το Νο. 1 και θα επεκτείνει το ρεκόρ της για τα περισσότερα Νο. 1 μεταξύ των γυναικών.

Θα ισοφαρίσει επίσης τον Jay-Z για τα περισσότερα Νο. 1 μεταξύ των σόλο καλλιτεχνών. Ο μόνος καλλιτέχνης με περισσότερα από 14 άλμπουμ Νο. 1 στο Billboard 200 είναι οι Beatles, με 19 άλμπουμ.

Το εμπορικότερο άλμπουμ του 2024

Ο αριθμός των 1,4 εκατομμυρίων πωλήσεων που πραγματοποίησε το άλμπουμ περιλαμβάνει τόσο τις αγορές στα καταστήματα όσο και τα downloads του «The Tortured Poets Department» στις 19 Απριλίου, αλλά και έναν πιθανώς μεγάλο αριθμού προπαραγγελιών του άλμπουμ μέσω διαδικτυακών καταστημάτων, τα οποία στάλθηκαν ώστε να φτάσουν στον αγοραστή την ημέρα κυκλοφορίας.

Η Taylor Swift ανακοίνωσε το άλμπουμ κατά τη διάρκεια των Βραβείων Grammy στις 4 Φεβρουαρίου και το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα του ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες την ίδια ημέρα.

Μετά από μία μόνο ημέρα κυκλοφορίας, το «The Tortured Poets Department» είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες παραδοσιακές πωλήσεις του 2024, μέχρι στιγμής, στις ΗΠΑ., ξεπερνώντας τις 188.000 πωλήσεις του «Cowboy Carter» της Beyoncé μετά από την εβδομάδα που έληξε στις 11 Απριλίου.

Οι πωλήσεις του «The Tortured Poets Department» ενισχύθηκαν από την κυκλοφορία του σε 19 διαφορετικές φυσικές εκδόσεις (εννέα CDs, έξι βινύλια LP και τέσσερις κασέτες) και δύο επιλογές ψηφιακής λήψης (το standard άλμπουμ 16 τραγουδιών και μία έκπληξη deluxe έκδοση 31 τραγουδιών).

Τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο στη σύγχρονη εποχή

Συνολικά, τα έξι βινύλια του «The Tortured Poets Department» πούλησαν 600.000 αντίτυπα την πρώτη ημέρα του άλμπουμ – και αυτή είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για ένα βινύλιο στη σύγχρονη εποχή, από τότε που η Luminate ξεκίνησε να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις πωλήσεις το 1991.

Η Taylor Swift κατέχει το ρεκόρ για την εβδομάδα με τις περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο στη σύγχρονη εποχή, με το «1989 (Taylor’s Version)» να πουλά 693.000 αντίτυπα σε βινύλιο την πρώτη εβδομάδα του.

Ιστορικές παραδοσιακές πωλήσεις

Παρ’ όλο που η εβδομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί, το «The Tortured Poets Department» έχει ήδη καταγράψει την καλύτερη εβδομάδα πωλήσεων στις ΗΠΑ για οποιοδήποτε άλμπουμ μετά το «25» της Adele, το οποίο πούλησε 3,378 εκατομμύρια αντίτυπα όταν κυκλοφόρησε το 2015.

Προς το παρόν, το «The Tortured Poets Department» βρίσκεται στην έκτη θέση των άλμπουμ με τις περισσότερες παραδοσιακές πωλήσεις σε μία εβδομάδα στη σύγχρονη εποχή, όπως μπορείτε να δείτε στη λίστα που ακολουθεί.

1. Adele – «25» (3.378 εκατομμύρια, 2015)
2. *NSYNC – «No Strings Attached» (2,416 εκατομμύρια, 2000)
3. *NSYNC – «Celebrity» (1,878 εκατομμύρια, 2001)
4. Eminem – «The Marshall Mathers LP» (1,76 εκατομμύρια, 2000)
5. Backstreet Boys – «Black & Blue» (1,591 εκατομμύρια, 2000)
6. Taylor Swift – «The Tortured Poets Department» (1,4 εκατομμύρια, 2024)

Το The Tortured Poets Department είναι το έβδομο άλμπουμ της Taylor Swift που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε μία μόνο εβδομάδα, μετά τα «1989 (Taylor’s Version)», «Midnights», «Reputation» και τα αρχικά «1989», «Red» και «Speak Now».

Η Taylor Swift είναι ο μόνος καλλιτέχνης με επτά διαφορετικά άλμπουμ που έχουν πουλήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε μία μόνο εβδομάδα στη σύγχρονη εποχή.

Συνολικά, έχουν υπάρξει 26 περιπτώσεις – από 24 διαφορετικά άλμπουμ – όπου ένα άλμπουμ πούλησε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε μία εβδομάδα στη σύγχρονη εποχή. Ένα από αυτά τα άλμπουμ, το «25» της Adele, πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε τρεις ξεχωριστές εβδομάδες.

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»