The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους.

Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια μέσω του Ανθρωπιστικού Ταμείου του XO στις δράσεις του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ για την ανακούφιση της εμπόλεμης Γάζας από την πείνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου, τα χρήματα από τον Καναδό καλλιτέχνη, ο οποίος τώρα χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομά του, Abel Tesfaye, θα διατεθούν για την προμήθεια περισσότερων από 1.500 μετρικούς τόνους εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή άνω των 18 εκατομμυρίων καρβελιών ψωμιού για τη σίτιση πάνω από 157.000 Παλαιστίνιων για έναν μήνα.

Ο The Weeknd, Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, είχε δωρίσει τον Δεκέμβριο του 2023 το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο επαρκούσε για την παροχή τεσσάρων εκατομμυρίων γευμάτων στους κατοίκους της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αυτή η αρχική δωρεά πρόσφερε 820 μετρικούς τόνους πακέτων τροφίμων σε περισσότερους από 173.000 Παλαιστίνιους για δύο εβδομάδες.

Ο The Weeknd ζητά επίσης από τους θαυμαστές του να συνεισφέρουν στις προσπάθειες του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στη Γάζα, όπου σύμφωνα με ειδικούς, πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι είναι αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, έξι μήνες μετά την τιμωρητική απάντηση του Ισραήλ στις θανατηφόρες επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξη του Abel καθώς το WFP εργάζεται για να ανταποκριθεί στην επείγουσα κρίση πείνας στη Γάζα», δήλωσε ο Barron Segar, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ για τις ΗΠΑ.

«Η πείνα είναι ένα ανθρωπογενές πρόβλημα και ως εκ τούτου, μπορεί να λυθεί», τόνισε.

«Έχουμε αρκετά τρόφιμα σε αυτόν τον κόσμο για να ταΐσουμε τους πάντες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η χρηματοδότηση και η ασφαλής πρόσβαση για να το πετύχουμε. Χάρη στη δωρεά του Abel, οι οικογένειες και τα παιδιά θα λάβουν τα τρόφιμα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζονται», συνέχισε.

Μέχρι σήμερα, ο The Weeknd, οι συνεργάτες του και οι θαυμαστές του έχουν συγκεντρώσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια δολάρια για το ταμείο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, με τον τραγουδιστή να προσφέρει 4,5 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή τροφίμων στους κατοίκους της Γάζας.

Ο διευθυντής του γραφείου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος στη Γενεύη δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μετά από σχεδόν επτά μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών, οι Παλαιστίνιοι «δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές διατροφικές ανάγκες τους».

«Έχουν εξαντλήσει όλα τα μέτρα αντιμετώπισης, όπως το να τρώνε ζωοτροφή, να επαιτούν, να πουλάνε τα υπάρχοντά τους για να αγοράσουν φαγητό. Τις περισσότερες φορές είναι άποροι και μερικοί από αυτούς πεθαίνουν από την πείνα», πρόσθεσαν.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η απελπιστική κατάσταση στη Γάζα πλησιάζει σε λιμό, με περίπου 30% των παιδιών κάτω των δύο ετών να θεωρούνται πλέον οξέως υποσιτισμένα ή ατροφικά και το 70% του πληθυσμού στο βορρά να απειλείται από «καταστροφική» πείνα.

RELATED POSTS
MUSIC NEWS
New Music: Slash ft Demi Lovato

Ο Slash , ο εμβληματικός, βραβευμένος με Grammy κιθαρίστας των Guns N’ Roses και τραγουδοποιός, μόλις κυκλοφόρησε το σόλο μπλουζ άλμπουμ του “Orgy Of The

Περισσότερα»