Michael Jackson: Η μητέρα του προσφεύγει στο δικαστήριο για την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του

Η Katherine Jackson υποστηρίζει ότι το Michael Jackson Estate δεν ήταν ελεύθερο να προχωρήσει στη συμφωνία.

Η πρόσφατη πώληση του 50% των δικαιωμάτων της μουσικής του Michael Jackson στη Sony Music έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων αποτέλεσε αντικείμενο μίας έντονης ακρόασης σε δικαστήριο του Λος Άντζελες την Παρασκευή.

Οι δικηγόροι της μητέρας του τραγουδιστή, Katherine Jackson, υποστηρίζουν ότι οι διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson, John Branca και John McClain, θα πρέπει να «κατηγορηθούν για ασέβεια προς το δικαστήριο» για το κλείσιμο της συμφωνίας ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί η έφεση που άσκησε η ίδια κατά μίας προηγούμενης απόφασης για το θέμα.

Την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του Michael Jackson, διαπραγματεύτηκαν οι διαχειριστές της περιουσίας του βασιλιά της pop.

Η συμφωνία φαινομενικά επιτρέπει στους διαχειριστές της περιουσίας του να διατηρήσει «αποτελεσματικό έλεγχο στη μουσική του Michael» ενώ παράλληλα διαφοροποιεί το φάσμα των περιουσιακών του στοιχείων, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Παρόλο που οι ακριβείς όροι της συμφωνίας παραμένουν σφραγισμένοι, το Michael Jackson Estate διατηρεί τον έλεγχο σε «όλες τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του ονόματος και της εικόνας του Michael, για την προστασία και διατήρηση της κληρονομιάς του».

Επίσης, «θα συνεχίσει να ασκεί καθημερινό έλεγχο στην εμπορική εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων του κληροδοτήματος και των συναφών δικαιωμάτων», όπως αποκαλύπτει η πρόσφατη έφεση.

Την Παρασκευή, ο δικηγόρος της Katherine Jackson υποστήριξε ότι η συμφωνία, η οποία ολοκληρώθηκε τους τελευταίους μήνες, αποτελεί παραβίαση δικαστικών εντολών επειδή εκκρεμεί ακόμα η έφεση της μητέρας της Michael Jackson κατά προηγούμενης απόφασης για την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του τραγουδιστή.

«Στις 1 Μαρτίου, έστειλα επιστολή στους διαχειριστές της περιουσίας ζητώντας εξηγήσει σχετικά με την εξουσία που χρησιμοποίησαν ως βάση για να προχωρήσουν στη συναλλαγή, και – σιωπή. Καμία απολύτως απάντηση. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτό δεν συνιστά περιφρόνηση αυτού του δικαστηρίου», δήλωσε ο δικηγόρος Robert E. Allen.

Επίσης, ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει ημερομηνία ακρόασης για να εκδικάσει το αίτημα να καταδικαστεί για ασέβεια προς το δικαστήριο ο διαχειριστής της περιουσίας John Branca.

Αλλά ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας του Λος Άντζελες Mitchell Beckloff, ο οποίος επιβλέπει το Michael Jackson Estate από τον θάνατο του τραγουδιστή το 2009, δήλωσε ότι οι εκτελεστές είχαν την εξουσία να κλείσουν τη συμφωνία.

Ο Mitchell Beckloff σημείωσε ότι είναι αλήθεια ότι η έφεση της Katherine Jackson σήμαινε ότι η έγκρισή του να προχωρήσει η συμφωνία είχε ανασταλεί, αλλά πρόσθεσε ότι οι διαχειριστές ήταν ελεύθεροι να προχωρήσουν γνωρίζοντας ότι θα ήταν «προσωπικά υπεύθυνοι» εάν οι ενέργειές τους οδηγούσαν σε αγωγές.

«Δεν τους εμπόδισα να συνάψουν τη συμφωνία. Οι διαχειριστές της περιουσίας ήθελαν μία εντολή που να λέει ότι μπορούν να προχωρήσουν με τη συναλλαγή και ότι απαλλάσσονται από την ευθύνη», εξήγησε.

«Ζητούσαν μία έγκριση με την έννοια ότι δεν θα ευθύνονταν προσωπικά για τη συναλλαγή αν τους μήνυαν. Έτσι, τώρα, ευθύνονται για τη συναλλαγή που τους μηνύουν», συνέχισε.

Ένας δικηγόρος του Michael Jackson Estate υποστήριξε ότι η πλευρά της Katherine Jackson πάντα γνώριζε ότι δεν χρειαζόταν την άδεια του δικαστηρίου για να προχωρήσει, αλλά την επιδίωκε όποτε ήταν δυνατόν.

Όπως ανέφερε, σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος ήταν σημαντικός. «Οι διαχειριστές έχουν πολύ, πολύ σοβαρό λόγο να προχωρήσουν στη συμφωνία», δήλωσε η δικηγόρος του Michael Jackson Estate, Jeryll Cohen, χωρίς να επεκταθεί.

Στα δικαστικά έγγραφα, οι διαχειριστές αποκαλύπτουν ότι το Michael Jackson Estate ήταν επιβαρυμένο με χρέη και στα πρόθυρα της πτώχευσης όταν πέθανε ο τραγουδιστής της pop σε ηλικία 59 ετών το 2009.

«Άσκησαν τις εξουσίες που τους παραχωρήθηκαν στη διαθήκη του Michael, όπως επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο διαθηκών, συνήψαν επιχειρηματικές συμφωνίας που περιλάμβαναν τα περιουσιακά στοιχεία και τα οποία εκτόξευσαν την αξία της κληρονομιάς του σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια», τόνισε η πρόσφατη έφεση που υπέγραψε ο δικηγόρος Jonathan P. Steinsapir.

Michael Jackson: Η μητέρα του προσφεύγει στο δικαστήριο για την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του

Αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα. Καθώς υπόθεση της διαθήκης είναι ακόμα ανοιχτή, τα καταπιστεύματα που δημιουργήθηκαν για τα τρία παιδιά του Michael Jackson και τη μητέρα του δεν έχουν ακόμη λάβει χρήματα.

Ένα από τα προβλήματα είναι μία φορολογική διαμάχη με τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ που αφορά ένα οφειλόμενο ποσό άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους και πρόστιμα.

Επίσης, οι εταιρείες του Michael Jackson έχουν δεχθεί αγωγές από δύο από τον Wade Robson και τον James Safechuck, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο τραγουδιστής τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά.

Την Παρασκευή, η Jeryll Cohen δήλωσε ότι οι διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson αντιτίθενται στην κάλυψη ενός εξαψήφιου λογαριασμού δικαστικών εξόδων ύψους που υπέβαλαν οι δικηγόροι της Katherine Jackson.

Ένας δικηγόρος της μητέρας της οικογένειας Jackson υποστήριξε ότι η άρνηση να καλύψουν τα έξοδα συνιστούσε εκδίκηση στην Katherine Jackson επειδή αμφισβήτησε την πώληση των περιουσιακών στοιχείων.

«Δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν προσπαθούσαν να τιμωρήσουν την Katherine Jackson επειδή είχε το θράσος να αμφισβητήσει τις ενέργειές τους. Αν αυτά ήταν δικηγορικά έξοδα που προέκυψαν για να χειριστούν κάποια άλλη δικαστική διαμάχη, θα τα είχαν πληρώσει», ανέφερε ο δικηγόρος Adam Pines.

«Αυτό που φαίνεται να κάνουν είναι να περιμένουν να πεθάνει η κυρία Jackson», πρόσθεσε.

Η Jeryll Cohen χλεύασε αυτόν τον ισχυρισμό: «Οι διαχειριστές δεν πληρώνουν τα δικηγορικά έξοδα δικαιούχων. Δεν είναι θέμα τιμωρίας της κυρίας Jackson».

Ο δικαστής Mitchell Beckloff, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον επόμενο μήνα, όρισε την επόμενη δικαστική ακρόαση για τις 22 Μαρτίου.

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»