Οι ταινίες της Taylor Swift και της Beyoncé εκτόξευσαν τα έσοδα των κινηματογράφων

Οι συναυλιακές ταινίες της Taylor Swift και της Beyonce ανέβασαν «κατά κυριολεξία» όλα τα έσοδα της AMC Theatres το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Οι κινηματογράφοι AMC Theatres ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street καταγράφοντας έσοδα 1,10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 – από 990,9 εκατομμύρια δολάρια το 2022, και καθαρά ζημία 182 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 287,7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Για το σύνολο του έτους, η αλυσίδα κινηματογράφων ανέφερε ότι είχε συνολικά έσοδα 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Οι καθαρές ζημίες βελτιώθηκαν στα 396,6 εκατομμύρια δολάρια – μειωμένες κατά 577 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AMC Theatres, Adam Aron, δήλωσε ότι «κατά κυριολεξία» όλη η αύξηση των εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενος οφείλεται στις Taylor Swift και Beyoncé και στις συναυλιακές ταινίες τους «The Eras Tour» και «Renaissance: A Film By Beyoncé», αντίστοιχα.

Η συνολική προσέλευση θεατών στο τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκε στα 51,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 4,7% σε σύγκριση με πέρυσι.

«Αξιοσημείωτο είναι το πόσο ωφελήθηκε η AMC από τις πρωτοποριακές μας προσπάθειες ως κορυφαία στον κλάδο, με την επιτυχημένη διανομή δύο συναυλιακών ταινιών, του “Taylor Swift: The Eras Tour” και του “Renaissance: A Film By Beyoncé”», επισήμανε ο Adam Aron.

Παρά τη γενική μείωση των εισιτηρίων στο τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα έσοδα της AMC αυξήθηκαν κατά 11,5% και το προσαρμοσμένο EBITDA της AMC σχεδόν τριπλασιάστηκε.

«Κυριολεκτικά, όλη αυτή η αύξηση των εσόδων και του EBITDA της AMC αποδίδεται στην προβολή αυτών των δύο ταινιών στους κινηματογράφους μας στις ΗΠΑ και διεθνώς», ανέφερε ο Adam Aron.

Ο Adam Aron υποστήριξε ότι τα «τηλέφωνα της εταιρείας χτυπούν ασταμάτητα» με αιτήματα από μουσικούς καλλιτέχνες και ότι η αλυσίδα κινηματογράφων θα έχει περισσότερες συναυλιακές ταινίες «αργότερα μέσα στο 2024 και/ή το 2025».

Εκτός από αυτές τις δύο ταινίες, τα έσοδα των AMC Theatres στις ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο το 2023 μειώθηκαν κατά 35% σε σύγκριση με το 2019, καθώς ο κλάδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των πολύμηνων απεργιών των αμερικανικών σωματείων των ηθοποιών SAG-AFTRA και των σεναριογράφων WGA.

Ωστόσο, ο Aron δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι επιπτώσεις των απεργιών θα αρχίσουν να υποχωρούν από την άνοιξη.

«Η AMC πιστεύει ότι τα έσοδα των κινηματογράφων της θα αρχίσουν να ενισχύονται ξανά από τον ερχόμενο μήνα Μάρτιο, σε ορισμένους από τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίτο του έτους», είπε.

«Μεσοπρόθεσμα, είμαστε τόσο αισιόδοξοι όσο και αισιόδοξοι. Με όλες τις επιφυλάξεις ότι καμία κρυστάλλινη σφαίρα δεν είναι τέλεια, αναμένουμε επί του παρόντος ότι τα έσοδα των κινηματογράφων το 2025 θα αυξηθούν κατά 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή και περισσότερο, σε σύγκριση με το 2024», εξήγησε.

Λόγω των επιπτώσεων των απεργιών, για τον οποίες ο Adam Aron επανέλαβε ότι θεωρεί «προσωρινές», η AMC Theatres έχει «περιορίσει» τις ώρες λειτουργίας, έχει μειώσει τα κόστη, έχει «προσαρμόσει» το χαρτοφυλάκιο των κινηματογράφων της, προσθέτοντας δύο νέους υψηλής απόδοσης κινηματογράφους και κλείνοντας εννέα μη αποδοτικούς χώρους, και έχει «προωθήσει την καινοτομία στις πωλήσεις εμπορευμάτων και τροφίμων και ποτών».

Μέρος της αντιμετώπισης των επιπτώσεων των απεργιών ήταν επίσης η δημιουργία μίας νέας ροής εσόδων μέσω της διανομής συναυλιακών ταινιών όπως αυτές της Taylor Swift και της Beyoncé.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Taylor Swift: The Eras Tour» έγραψε ιστορία ως η συναυλιακή ταινία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, πραγματοποιώντας εισπράξεις ύψους 261,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Από την άλλη πλευρά, εκτιμάται ότι το «Renaissance: A Film by Beyoncé» κατέγραψε εισπράξεις άνω των 44 εκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς.

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»