Το επερχόμενο άλμπουμ της Dua Lipa φέρνει μια ψυχεδελική ωδή στο UK Rave Culture

Η Dua Lipa αποκάλυψε πρόσφατα ότι το επερχόμενο άλμπουμ της, εμποτισμένο με «ψυχεδελικά-ποπ στοιχεία», αντλεί έμπνευση από εμβληματικούς καλλιτέχνες όπως οι Primal Scream και Massive Attack.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη στο iHeartRadio, η ποπ αίσθηση έδωσε πληροφορίες για τον ήχο του άλμπουμ, δίνοντας έμφαση σε μια σταθερή «ψυχεδελική γραμμή» που διατρέχει τα διαφορετικά κομμάτια του.

«Ενώ όλα τα άλλα τραγούδια του άλμπουμ είναι αρκετά ξεχωριστά, μοιράζονται μια γενική ψυχεδελική ατμόσφαιρα», εξήγησε. Πάρτε για παράδειγμα το «Houdini». Μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εκλεκτικό ηλεκτρονικό μείγμα ενώ ενσωματώνει ενδιαφέροντα όργανα, δημιουργώντας μια οργανική αίσθηση. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο που είχα σκοπό να μεταφέρω σε όλο το άλμπουμ».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Rolling Stone αποκάλυψε ακόμη περισσότερα για τις επιρροές που διαμόρφωσαν το LP της Lipa. Περιγράφοντας το ως έναν «εμπνευσμένο από την ψυχεδελική ποπ αφιέρωμα στη βρετανική rave κουλτούρα», η Lipa άντλησε σημαντική έμπνευση από το πρωτοποριακό άλμπουμ των Primal Scream το 1991 «Screamadelica» και Massive Attack. Πρόσθετες επιρροές περιλαμβάνουν Britpop icons όπως το Oasis και το Blur, καθώς και ροκ και ηλεκτρονικά έργα της δεκαετίας του ’90, όπως οι Moby και Gorillaz.

«Αυτός ο δίσκος έχει μια ακατέργαστη ποιότητα. Θέλω να συλλάβω την ουσία της νιότης, της ελευθερίας και της χαράς να αφήνεις απλά τα πράγματα να συμβούν, είτε είναι καλά είτε κακά. Δεν μπορείτε να το αλλάξετε, απλά πρέπει να κυλήσεις με τις μπουνιές ό,τι σου ρίχνει η ζωή», μοιράστηκε η Lipa με το δημοσίευμα.

Αναλογιζόμενη μια κομβική στιγμή, η Lipa εξιστόρησε τη συνάντησή της με τον Kevin Parker των Tame Impala τον Ιούλιο του 2022. «Ήμουν τόσο νευρική γιατί είμαι θαυμάστρια του Kevin Parker», ​​ομολόγησε, σημειώνοντας την αρχική ντροπαλότητα του Parker.

Αυτή η συγκλονιστική συνάντηση οδήγησε σε μια προσπάθεια συνεργασίας με τη Lipa, την Parker, την Caroline Ailin, τον Danny L Harle και τον Tobias Jesso Jr., με αποτέλεσμα οκτώ από τα έντεκα κομμάτια του άλμπουμ. Ο ίδιος ο Parker αναγνώρισε: «Θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι ήταν μια ιδιοφυή κίνηση να συγκεντρώσω αυτόν τον συνδυασμό ανθρώπων».

Η Lipa συζήτησε επίσης ειλικρινά τις προκλήσεις του ανοίγματος και της πρόσκλησης νέων συνεργατών στη δημιουργική της σφαίρα. «Καθώς τα πράγματα μεγαλώνουν, τόσο πιο πολύ φοβάσαι να ανοιχτείς και να είσαι ευάλωτος, να καθίσεις σε ένα δωμάτιο και να μιλήσεις από καρδιάς», παραδέχτηκε.

Η Lipa πρόκειται επίσης να εμφανιστεί στα Grammy του 2024 μαζί με την Billie Eilish και την Olivia Rodrigo.

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»