Ο Charlie Puth μιλά για το πώς το TikTok άλλαξε την καριέρα του: «Δεν υπάρχουν πλέον διακρίσεις ηλικίας»

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, το TikTok θα φιλοξενήσει την πρώτη του ζωντανή παγκόσμια μουσική εκδήλωση, το TikTok in the Mix, με μια σειρά από κορυφαίους τίτλους — συμπεριλαμβανομένων των Cardi B, Niall Horan, Anitta και Charlie Puth.

Εκτός από τις παραστάσεις, το sold-out μονοήμερο γεγονός θα ζωντανέψει τη διάσημη σελίδα For You του TikTok με μια ποικιλία από προσωπικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τις πιο αγαπημένες τάσεις της πλατφόρμας.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν, «Χαίρομαι που ήμουν ένα από τα πρώτα τους τηλεφωνήματα», λέει ο Puth, «επειδή έπαιξε τόσο τεράστιο ρόλο στην καριέρα μου. Νομίζω ότι η εφαρμογή μπόρεσε να εξηγήσει τη μουσική μου διαδικασία καλύτερα από οτιδήποτε άλλο».

Επιπλέον, όπως λέει, είναι ένα τέλειο μέρος για να επιδείξει το χιούμορ του: «Είμαι λάτρης της κουλτούρας των μιμιδίων στο Διαδίκτυο για πολύ καιρό», λέει. «Ήμουν το παιδί στο EbaumsWorld.com όπως το 2003».

Ο Puth ήταν στην πραγματικότητα από τους πρώτους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν την πλατφόρμα. Και τώρα, λέει ότι συνεχίζει να αποκομίζει τα οφέλη, από τους θαυμαστές που ανακαλύπτουν εκ νέου τις παλιότερες επιτυχίες του έως την αίσθηση ότι μπορεί επιτέλους να φέρει τους θαυμαστές στη δημιουργία αυτών των τραγουδιών – μια εμπειρία που ελπίζει να φέρει στη σκηνή αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Αυτό που πραγματικά θέλω να δείξω όταν βρίσκομαι στη σκηνή είναι η δημιουργία μουσικής και πώς δεν χρειάζεσαι ένα στούντιο ηχογράφησης εκατομμυρίων δολαρίων – μπορείς απλώς να έχεις το τηλέφωνό σου και να ηχογραφείς», λέει. «Και ίσως αυτό είναι το συνηθισμένο μου κόλπο που κάνω στο TikTok, το να χτίζω στρώματα και, κατά συνέπεια, να βγαίνουν τραγούδια από αυτό… Ξέρω ότι θα παρακολουθήσουν πολλοί επίδοξοι μουσικοί και παιδιά, και θέλω απλώς να τους δείξω ότι το έχουν μέσα τους για να κάνουν μουσική».

Παρακάτω, ο Puth αποκαλύπτει γιατί ήταν τόσο νωρίς που υιοθέτησε την εφαρμογή, είτε είναι άπληστος scroller είτε όχι (spoiler: δίνει στον εαυτό του ένα χρονικό όριο) και πολλά άλλα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Billboard ρωτήθηκε τι θυμάτε από την εγγραφή στο TikTok και τι τον ενθουσίασε, ο ίδιος δήλωσε:

«Νόμιζα ότι ήταν μια εφαρμογή μόνο για μιμίδια, όπως, όπου τα παιδιά παραμόρφωσαν το s-t από το “See You Again” και το κορόιδευαν, και ήθελα να δω πώς είναι. Το είδα – ήταν το 2019 και νομίζω ότι ήταν Τρίτη – και υπήρχε αυτή η τάση “Lottery (Renegade)”, είναι [ένα τραγούδι] του K Camp, του ράπερ. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν αστείο να το κάνω μουσικό και υποθέτω ότι ήμουν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που ανέβηκαν νωρίς στο app train. Ήμουν στο Musical.ly στο παρελθόν — Είμαι απλά ένας θαυμαστής του Διαδικτύου. Και ξύπνησα και το βίντεό μου είχε, περίπου, 20 εκατομμύρια προβολές. Έτσι είπα: «Εντάξει, προφανώς τους αρέσω». Αυτή είναι η πρώτη μου ανάμνηση. Ήταν και τα γενέθλιά μου».

Ακολούθως ρωτήθηκε πως το TikTok επηρέασε την καριέρα του, και ο ίδιος δήλωσε:

«Η μουσική βιομηχανία φαίνεται να αλλάζει κάθε μήνα. Και είναι τόσο υψηλοί ρυθμοί τώρα, δεν είναι τόσο παραδοσιακό όσο απλά να πηγαίνεις σε μια τηλεοπτική έξοδο και να ερμηνεύεις το τραγούδι σου και να τελειώνεις. Είναι κάπως ωραίο να πιάνεις μια ατμόσφαιρα από πραγματικούς ακροατές και απολαμβάνοντας μουσική. Και όχι να αλλάξετε τη μουσική σας με βάση αυτό, αλλά απλώς να έχετε ένα σταθερό κοινό. Λοιπόν, μου αρέσει να κάνω μουσική με ανθρώπους στο στούντιο, γιατί νιώθω ότι παίζω για αυτούς με έναν τρόπο — και κάπως έτσι νιώθω εικονικά [στο TikTok]. Οπότε νομίζω ότι ενίσχυσε τη δημιουργική μου διαδικασία».

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»