Το «Rockstar» της Dolly Parton κάνει το ντεμπούτο της στο Νο. 1 στο top πωλήσεις άλμπουμ με την μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων στη σύγχρονη εποχή

Το «Rockstar» της Dolly Parton βρίσκεται στο Νο. 1 του πίνακα πωλήσεων των κορυφαίων άλμπουμ του Billboard (με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου), σημειώνοντας τον πρώτο της ηγέτη στον θρύλο της μουσικής στην 32χρονη κατάταξη.

Το «Rockstar» υποκλίνεται με 118.500 αντίτυπα που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Luminate.  Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για ένα άλμπουμ στη σύγχρονη εποχή, από τότε που οι Luminate άρχισαν να παρακολουθούν ηλεκτρονικά τις πωλήσεις το 1991. Υπερδιπλασίασε την προηγούμενη μεγαλύτερη εβδομάδα της, που σημειώθηκε το 1993 όταν το Slow Dancing With the Moon πούλησε 50.500 αντίτυπα τη δεύτερη εβδομάδα του στο chart (αύξηση 54-19 στη λίστα με ημερομηνία 20 Μαρτίου 1993).

Το διάγραμμα πωλήσεων κορυφαίων άλμπουμ του Billboard κατατάσσει τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εβδομάδας με βάση μόνο τις παραδοσιακές πωλήσεις άλμπουμ. Η ιστορία του chart χρονολογείται από τις 25 Μαΐου 1991, την πρώτη εβδομάδα που το Billboard άρχισε να ταξινομεί γραφήματα με ηλεκτρονικά παρακολουθούμενες πληροφορίες για τον αριθμό κομματιών από το SoundScan, τώρα το Luminate. Οι καθαρές πωλήσεις άλμπουμ ήταν η μοναδική μέτρηση που χρησιμοποιήθηκε από το chart άλμπουμ του Billboard 200 μέσω της λίστας με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2014, μετά την οποία αυτό το γράφημα άλλαξε σε μια μεθοδολογία που συνδυάζει τις πωλήσεις άλμπουμ με μονάδες άλμπουμ ισοδύναμου κομματιού και μονάδες ισοδύναμων άλμπουμ ροής. Το νέο γράφημα με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2023 θα δημοσιευτεί πλήρως στον ιστότοπο του Billboard στις 28 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το «Rockstar» κάνει το ντεμπούτο της στο Νο. 3 του Billboard 200 – το άλμπουμ της Parton με τα υψηλότερα charts ποτέ, και το τρίτο της top 10 σε αυτή τη λίστα.

Από τις 118.500 πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας, οι φυσικές πωλήσεις είναι λίγο περισσότερες από 96.000 (78.000 σε CD, 18.000 σε βινύλιο και ένα αμελητέο ποσό σε κασέτα) και οι πωλήσεις άλμπουμ λήψης είναι λίγο περισσότερες από 22.000.

Το πολυσύχναστο Rockstar προωθήθηκε ως το πρώτο ροκ άλμπουμ της Parton και η ηχογράφηση του πυροδοτήθηκε από την εισαγωγή της Parton στο Rock & Roll Hall of Fame το 2022. Η Parton κυκλοφόρησε κυρίως μουσική κάντρι στην σχεδόν 60χρονη καριέρα της, με παρακάμψεις (με άλμπουμ και/ή τραγούδια) σε είδη όπως Americana/folk, bluegrass, παιδική μουσική, Christian, dance/electronic και pop.

Το σετ των 30 τραγουδιών περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αυθεντικών τραγουδιών και διασκευών και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από guest stars – 40 συνολικά. Ανάμεσά τους οι Pat Benatar, Miley Cyrus, Melissa Etheridge, Joan Jett and The Blackhearts, Elton John, Lynyrd Skynyrd, Paul McCartney, Stevie Nicks, Chris Stapleton, Ringo Starr, Sting και Steven Tyler.

Οι πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας ενισχύθηκαν από τη διαθεσιμότητά της σε μια ποικιλία εκδόσεων και μορφών, εκτός από ορισμένους λιανοπωλητές μη παραδοσιακής μουσικής, όπως οι Cracker Barrel, Dollar General και HSN. Η έκδοση CD του άλμπουμ ήταν διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις – μια τυπική έκδοση και τρεις παραλλαγές, η καθεμία με εναλλακτικό εξώφυλλο: για HSN, με τρία bonus κομμάτια. Μια έκδοση Dallas Cowboys και μια έκδοση Tennessee Volunteers με μπόνους κομμάτι. Οι δύο τελευταίοι συνδέθηκαν με ένα ζευγάρι ζωντανών τηλεοπτικών παραστάσεων υψηλού προφίλ της

: κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Georgia Bulldogs εναντίον Tennessee Volunteers στις 19 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου Washington Commanders εναντίον Dallas Cowboys την Ημέρα των Ευχαριστιών ( 23 Νοεμβρίου).

Το Rockstar χτίστηκε σε περισσότερες από 10 παραλλαγές βινυλίου, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών εκδόσεων (όλες σε διαφορετικά χρώματα, μερικές με διαφορετικό εξώφυλλο) για Amazon, Barnes & Noble, ανεξάρτητα δισκοπωλεία, το webstore της Parton, το κατάστημα Rock & Roll Hall of Fame, το Target και το Walmart. Το διαδικτυακό κατάστημα της Parton διέθετε επίσης μια πολυτελή έκδοση ψηφιακής λήψης του άλμπουμ με τρία αποκλειστικά μπόνους κομμάτια. Το Rockstar προσφέρθηκε επίσης σε πολλά πολυτελή σετ σε κουτιά, που πωλήθηκαν μέσω του ιστοτόπου της Parton, που περιείχαν είτε έκδοση βινυλίου είτε CD του άλμπουμ με ένα επώνυμο μπλουζάκι διαφόρων σχεδίων.

 

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»