O Venesti κατέκτησε το πρώτο Νο. 1 στο Billboard Chart με το «Umaye»

Μετά από έναν τερματισμό στο top 10 για την προηγούμενη κυκλοφορία του, ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Venesti κατακτά το πρώτο του Νο. 1 σε οποιοδήποτε chart του Billboard, καθώς το τελευταίο του single «Umaye» σκαρφαλώνει 9-1 και οδηγεί στην κατάταξη Latin Airplay (με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου). Ο νέος πρωταθλητής ακολουθεί το Νο. 10 της κορυφής “Pura Maldad” στο Latin Rhythm Airplay, την υψηλότερη κατάταξή του σε οποιοδήποτε chart μέχρι τώρα.

«Αυτή η αναγνώριση μου φέρνει μεγάλη ευτυχία!» Ο Venesti δήλωσε στο Billboard. «Νιώθω ότι ακόμα δεν το έχω αφομοιώσει, ίσως επειδή δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε αυτά τα επιτεύγματα σε νέους καλλιτέχνες, αλλά ξέρω επίσης ότι είναι μια εξαιρετική αρχή για αυτό που έρχεται».

Το «Umaye» κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου μέσω του SDS/AP Global. Φτάνει στο Νο. 1 στο Latin Airplay την 11η εβδομάδα του με 9,5 εκατομμύρια εμφανίσεις κοινού, αύξηση 36% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, που κέρδισε στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Luminate. Το τραγούδι ανατρέπει το “Coco Loco” του Maluma από τη σύνοδο κορυφής μετά από μια εβδομάδα που ήταν υπεύθυνος. Το τελευταίο πέφτει 4-1 με 8,6 εκατομμύρια εμφανίσεις κοινού, πτώση 15%.

Όπως αναφέρθηκε, με το «Umaye», ο Venesti σκοράρει τον πρώτο του χάρακα σε οποιαδήποτε λίστα του Billboard μετά από ένα κορυφαίο 10 από το “Pura Maldad”, την τελευταία του εμφάνιση στο Latin Rhythm Airplay τον Ιούνιο. Εκεί, ανεβαίνει και στο Νο1, από το Νο. 5, για πρώτος ηγέτης.

Πίσω στο Latin Airplay, το «Umaye» ακολουθεί δύο κορυφαίες 30 συμμετοχές, και οι δύο ηλικίας μικρότερης του ενός έτους: το “Necesidad” έφτασε στο Νο. 22 τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ το “Pura Maldad” έφτασε στο Νο. 28 στην έρευνα της 3ης Ιουνίου .

«Όταν ηχογράφωσα το [“Umaye”], ξέραμε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι στους ανθρώπους λόγω του στιχουργικού του περιεχομένου και ό,τι κρύβεται πίσω από τη λέξη “Umaye”», προσθέτει ο Venesti. “Αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι ότι το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε ένα σαλόνι ενός σπιτιού με ένα μικρόφωνο στο χέρι, και τι μικρόφωνο!”

 

RELATED POSTS
GOSSIP NEWS
The Weeknd: Προσφέρει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση των κατοίκων της Γάζας

Η δωρεά του The Weeknd θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή περισσότερων από 1.500 μετρικών τόνων εμπλουτισμένου αλεύρου σίτου στους Παλαιστίνιους. Ο The Weeknd δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα

Περισσότερα»