Το κομμάτι ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους μετά την παγκόσμια επιτυχία τους «WAP», η οποία κυκλοφόρησε το 2020.

Συζητώντας το κομμάτι με τον DJ Whoo Kid στη ραδιοφωνική εκπομπή του Whoo’s House στο SiriusXM, η Cardi είπε: «Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδράσει ο κόσμος σε αυτή την ατμόσφαιρα».

«Αισθάνομαι ωραία [να επιστρέψω στο παιχνίδι]», πρόσθεσε η Cardi, λέγοντας για τη Megan Thee Stallion: «Με κάνει να νιώθω καλά που με εμπιστεύεται. Θα τα δώσω όλα. Όχι μόνο το κάνω αυτό για τον εαυτό μου, [αλλά] «θέλω να με εμπιστευτείς.» Εμπιστευόμαστε η μία την άλλη».

Για το βίντεο του κομματιού, η Cardi είπε: «Είναι ένα διαφορετικό θέμα και το βίντεο είναι σαν ένα εντελώς διαφορετικό είδος θέματος… Δουλέψαμε τόσο σκληρά για το μουσικό βίντεο».

Το τραγούδι έρχεται μετά από τα πρόσφατα σινγκλ της Cardi B, «Hot Shit», που έφτασε πέρυσι, και το «Up» του 2021. Το «Bongos» θα ακολουθήσει επίσης το ντεμπούτο άλμπουμ της ράπερ «Invasion Of Privacy», το οποίο μοιράστηκε το 2018.

Όσο για τη Megan Thee Stallion, η ράπερ κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της «Traumazine» τον Αύγουστο του περασμένου έτους και έκτοτε έγινε guest star στη σειρά της Disney+ She-Hulk: Attorney At Law.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η καλλιτέχνις χτύπησε τους «μισητές» της, αφού ο Tory Lanez καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή την πυροβόλησε.