Η μητέρα του Diddy υπερασπίζεται τον ράπερ: «Δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν»

Η Janice Combs θεωρεί «ψευδείς» τις κατηγορίες εναντίον του Diddy και υποστηρίζει ότι από πίσω τους κρύβονται οικονομικά οφέλη.

Η Janice Combs, μητέρα του Diddy, εξέδωσε μία δήλωση εκ μέρους της οικογένειας Combs εν μέσω των συνεχιζόμενων κατηγοριών για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του μεγιστάνα της μουσικής.

O Diddy συνελήφθη τον Σεπτέμβριο και του απαγγέλθηκαν ομοσπονδιακές κατηγορίες για διάπραξη οργανωμένου εγκλήματος και εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο ράπερ προφυλακίστηκε μέχρι την έναρξη της δίκης του.

Σε μία δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου μέσω της δικηγόρου Natlie G. Figgers, η μητέρα του Diddy υποστήριξε ότι ο 54χρονος καλλιτέχνης δεν είναι ένοχος για τις κατηγορίες εναντίον του: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που τον έχουν παρουσιάσει, και αξίζει την ευκαιρία να πει τη δική του πλευρά».

«Είναι σπαρακτικό να βλέπω τον γιο μου να κρίνεται όχι για την αλήθεια, αλλά για μία αφήγηση που δημιουργήθηκε από ψέματα», αναφέρει η δήλωσή της, η οποία έρχεται πέντε ημέρες αφότου αναφέρθηκε ότι θα κατατεθούν αγωγές εναντίον του Diddy από 120 επιπλέον κατήγορους για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που χρονολογούνται από το 1991, μεταξύ των οποίων και περιστατικά κακοποίησης 25 ανηλίκων.

«Το να βλέπω αυτό που μοιάζει με δημόσιο λιντσάρισμα του γιου μου πριν καν έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά του είναι ένας πόνος αβάσταχτος. Όπως κάθε άνθρωπος, ο γιος μου αξίζει να έχει την ημέρα του στο δικαστήριο, να μοιραστεί επιτέλους τη δική του πλευρά και να αποδείξει την αθωότητά του», ανέφερε ο Janice Combs.

Στα έγγραφα της κατηγορητηρίου, που αποσφραγίστηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται: «Για δεκαετίες, ο Sean Combs {…} κακοποιούσε, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες και άλλους γύρω του για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του, να προστατεύσει τη φήμη του και να αποκρύψει τη συμπεριφορά του.»

«Για να το κάνει αυτό, ο Combs βασιζόταν στους υπαλλήλους, τους πόρους και την επιρροή της πολύπλευρης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του, της οποίας ηγείτο και έλεγχε», σημείωνε το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε ήδη δύο φορές το αίτημα του Diddy να αποφυλακιστεί με την καταβολή εγγύησης. Εάν καταδικαστεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών και μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Την Κυριακή, η μητέρα του είπε: «Δεν είμαι εδώ για να παρουσιάσω τον γιο μου ως τέλειο, γιατί δεν είναι. Έχει κάνει λάθη στο παρελθόν, όπως όλοι μας».

Επίσης, η Janine Combs αναφέρθηκε στην αγωγή εναντίον του ράπερ από την τραγουδίστρια και πρώην σύντροφό του Cassie Ventura, η οποία τον κατηγόρησε για βιασμό και κακοποίηση.

Ο Diddy προχώρησε σε διακανονισμό – εξπρές της αγωγής τον Νοέμβριο του 2023 και αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά όταν εμφανίστηκε τον Μάιο ένα βίντεο που τον έδειχνε να κακοποιεί σωματικά την Cassie σε ένα ξενοδοχείο, ζήτησε συγγνώμη.

«Ο γιος μου μπορεί να μην ήταν απολύτως ειλικρινής για ορισμένα πράγματα, όπως το να αρνείται ότι έχει ασκήσει ποτέ βία σε μία πρώην σύντροφό του, όταν η κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου έδειχνε το αντίθετο», σχολίασε η Janice Combs στη δήλωσή της.

«Μερικές φορές, η αλήθεια και το ψέμα μπλέκονται τόσο πολύ που γίνεται τρομακτικό να παραδεχτείς ένα μέρος της ιστορίας, ειδικά όταν αυτή η αλήθεια είναι έξω από τα συνηθισμένα ή είναι πολύ περίπλοκη για να γίνει πιστευτή», υποστήριξε.

«Γι’ αυτό πιστεύω ότι η νομική ομάδα του γιου μου επέλεξε να διευθετήσει την αγωγή της πρώην συντρόφου του αντί να την αμφισβητήσει μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα ένα φαινόμενο ντόμινο, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτή την απόφαση εναντίον του γιου μου ερμηνεύοντάς την ως παραδοχή ενοχής», συνέχισε.

Η Janine Combs δήλωσε ότι αυτό δεν καθιστά τον Diddy ένοχο για τις πολλαπλές «αποκρουστικές κατηγορίες και τις σοβαρές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν».

«Πολλά άτομα που καταδικάστηκαν αδίκως και αργότερα αθωώθηκαν, στερήθηκαν την ελευθερία τους όχι επειδή ήταν ένοχοι για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν, αλλά επειδή δεν ταίριαζαν στην εικόνα αυτού που η κοινωνία θεωρεί “καλό άτομο”», ανέφερε.

«Η ιστορία μας έχει δείξει πώς άτομα μπορούν να καταδικαστούν αδίκως λόγω των προηγούμενων πράξεων ή λαθών τους», είπε η μητέρα του Diddy.

«Είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπω τον κόσμο να στρέφεται εναντίον του γιου μου τόσο γρήγορα και εύκολα για ψέματα και παρανοήσεις, χωρίς ποτέ να ακούει τη δική του πλευρά ή να του δίνει την ευκαιρία να την παρουσιάσει», πρόσθεσε.

Η Janine Combs αμφισβήτησε επίσης τα κίνητρα των φερόμενων ως θυμάτων που έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον του γιου της, υποστηρίζοντας ότι πίσω από τις «ψευδείς» κατηγορίες τους κρύβεται το οικονομικό όφελος

«Αυτά τα ψέματα που του ρίχνονται υποκινούνται από εκείνους που επιδιώκουν οικονομικό όφελος, και όχι δικαιοσύνη», ισχυρίστηκε.

«Αυτά τα άτομα είδαν πόσο γρήγορα η νομική ομάδα του γιου μου διευθέτησε την αγωγή της πρώην συντρόφου του, οπότε πιστεύουν ότι μπορούν να λάβουν γρήγορα χρήματα κατηγορώντας ψευδώς τον γιο μου», συνέχισε.

«Οι ψευδείς κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εμποδίζουν τα πραγματικά θύματα σεξουαλικής βίας να λάβουν τη δικαιοσύνη που τους αξίζει. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τώρα αυτά τα ψέματα για να ασκήσει δίωξη στον γιο μου», ανέφερε.

«Αυτή η αδικία είναι αβάσταχτη για την οικογένειά μας. Το χειρότερο μέρος αυτής της δοκιμασίας είναι να βλέπω τον αγαπημένο μου γιο να χάνει την αξιοπρέπειά του, όχι για ό,τι έκανε, αλλά για ό,τι οι άνθρωποι επιλέγουν να πιστεύουν γι’ αυτόν», πρόσθεσε.

RELATED POSTS
MUSIC NEWS
Lady Gaga – Bruno Mars: “Die With a Smile”

Φαίνεται πως η Lady Gaga και ο Bruno Mars έχουν ανακαλύψει τη φόρμουλα της επιτυχίας, καθώς το κομμάτι τους “Die With a Smile” παραμένει για έκτη εβδομάδα στο νούμερο

Περισσότερα»