Slash και Chris Stapleton διασκευάζουν το «Oh Well» των Fleetwood Mac

Ο Slash διασκευάζει ένα προσωπικά αγαπημένο του τραγούδι.

Ο Slash κυκλοφορεί μία ηλεκτρισμένη blues – folk διασκευή του θρυλικού τραγουδιού «Oh Well» των Fleetwood Mac, σε συνεργασία με τον αστέρα της country Chris Stapleton στα φωνητικά.

Το «Oh Well», το οποίο φέρει την υπογραφή του ιδρυτή των Fleetwood Mac, Peter Green, είναι το δεύτερο single του νέου blues άλμπουμ του Slash με τίτλο «Orgy Of The Damned», που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου από την Gibson Records.

«Λοιπόν, μιλάμε για τους αυθεντικούς Fleetwood Mac που ίδρυσε ο Peter Green – ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς και κιθαρίστες των ’60s, των βρετανικών blues», δηλώνει ο Slash.

” Ίσως λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά τον θεωρούμε θρύλο οι κιθαρίστες, στα ίδια επίπεδα με Eric Clapton, Jeff Beck, και Mick Taylor», τονίζει ο κιθαρίστας των Guns N’ Roses.

«Είχε μία άτυχη στιγμή με τα ναρκωτικά και σταμάτησε νωρίς στην καριέρα του, αλλά δημιούργησε μερικά φοβερά τραγούδια και το “Oh Well” είναι ένα από τα αγαπημένα μου», αναφέρει.

Ο Slash εμβαθύνει περισσότερο στη συνέχεια στην προσωπική σύνδεσή του με το «Oh Well», το οποίο κυκλοφόρησε το 1969.

«Θυμάμαι να το ακούω στο ραδιόφωνο όταν ήμουν 13 ετών, έπαιζαν πολύ και την παλιά και τη νέα εποχή των Fleetwood Mac με τους Stevie Nicks και Lindsey Buckingham. Πάντα αγαπούσα αυτό το τραγούδι, έχει ένα φοβερό riff κιθάρας», σχολιάζει.

«Το έπαιζα με τους Blues Ball στα ‘90s, και το έχω παίξει ζωντανά διάφορες φορές. . Ήξερα από την αρχή ότι ήθελα να συμπεριλάβω το τραγούδι σε αυτόν τον δίσκο», σημειώνει.

«Ήταν επίσης ένα από τα τραγούδια για τα οποία προσπαθούσα να βρω ποιος θα ήταν ο κατάλληλος τραγουδιστή, και μία από τις ιδέες μου ήταν ο Chris Stapleton, ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς σήμερα», εξηγεί.

«Έχει επίσης μία τραχιά και ξεχωριστή φωνή, οπότε τον κάλεσα και έκανε απίστευτη δουλειά. Η φωνή του είναι απίστευτη», προσθέτει.

Το νέο άλμπουμ «Orgy Of The Damned» του Slash είναι μία συλλογή 12 δυναμικών τραγουδιών που ανανεώνουν και αναζωογονούν κλασικά κομμάτια των blues με μία λιτή και ενστικτώδη προσέγγιση.

Το πρώτο single του άλμπουμ ήταν το «Killing Floor», με τον Brian Johnson των AC/DC στα φωνητικά και τον Steven Tyler των Aerosmith στη φυσαρμόνικα.

Επίσης, ο Slash επιστράτευσε ένα ευρύ φάσμα guest τραγουδιστών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Gary Clark Jr, Billy F. Gibbons, Chris Stapleton, Dorothy, Iggy Pop, Paul Rodgers, Demi Lovato, Brian Johnson, Tash Neal, Chris Robinson και Beth Hart, με τρόπο παρόμοιο με το σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2010.

Για να γιορτάσει την κυκλοφορία του νέου δίσκου του, ο Slash δημιούργησε ένα all-star lineup της blues σκηνής για να τον συνοδεύσει στο νέο φεστιβάλ του S.E.R.P.E.N.T. που θα περιοδεύσει στη Βόρεια Αμερική αυτό το καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων οι Warren Haynes Band, Keb’ ‘Mo, Christone «Kingfish» Ingram, Robert Randolph, Samantha Fish, Eric Gales, ZZ Ward, Jackie Venson, and Larkin Poe.

Το φεστιβάλ S.E.R.P.E.N.T. του Slash, που σημαίνει «Αλληλεγγύη, Ενασχόληση, Αποκατάσταση, Ειρήνη, Ισότητα και Ανοχή» (Solidarity, Engagement, Restore, Peace, Equality N’ Tolerance), θα φέρει κοντά τους θαυμαστές για να γιορτάσουν το πνεύμα των blues.

Παράλληλα, το φεστιβάλ θα ευαισθητοποιήσει το κοινό και θα συγκεντρώσει χρήματα για πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν περιθωριοποιημένες κοινότητες, πρωτοβουλίες ψυχικής υγείας και μοιράζονται την αποστολή του Slash για τη βελτίωση των ζωών προς όφελος όλων.

Slash feat. Chris Stapleton “Oh Well” – Official Audio

RELATED POSTS