H Pink Pantheress κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ «Heaven Knows»

Το ντεμπούτο άλμπουμ από τη νεαρή pop φιγούρα μεταμορφώνει τις ταραχώδεις, συναισθηματικές μινιατούρες της σε τραγούδια που αισθάνονται πιο εξωστρεφή, πιο χαρούμενα και μερικές φορές πιο ολοκληρωμένα.

Η οικειότητα και η απόσταση υπάρχουν σε μια λεπτή ισορροπία για τη Pink Pantheress. Από τότε που άρχισε να δημοσιεύει αποσπάσματα και demo στο TikTok το 2020, τα ντροπαλά κομμάτια της σε κλαμπ αποπνέουν ζεστασιά και τρυφερότητα, σαν μια φίλη που σου ψιθυρίζει μυστικά στο αυτί στην πίστα.

Τα πρώτα της σινγκλ —όπως το «Break It Off» και το «Pain»—αιχμαλώτισαν την απελπισμένη λαχτάρα και τον παρατεταμένο πόνο της νεανικής αγάπης. Εκείνη την εποχή ήταν έφηβη που σπούδαζε κινηματογράφο στο Λονδίνο, ανέβαζε μουσική στον ελεύθερο χρόνο της και φυσικά κρατούσε το κοινό σε απόσταση αναπνοής. Τα τραγούδια της ήταν ελαφριά στις λεπτομέρειες, βαριά κατόπιν πρότασης και σπάνια εκτείνονταν περισσότερο από μερικά λεπτά. Ακριβώς όταν φαίνεται ότι μπορεί να είναι πρόθυμη να ανοιχτεί, το τραγούδι τελειώνει. Είναι σε άλλο breakbeat και άλλη σκέψη.

«Έπρεπε να ανέβω επίπεδο, δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω πια λούπες», είπε για το άλμπουμ σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Έπρεπε να πείσω άλλους ανθρώπους να μπουν μέσα». Η Kelela, ο Rema και ο Central Cee συνέβαλαν επίσης σε μερικά κομμάτια από το νέο της άλμπουμ, ενώ ο Greg Kurstin και ο Danny L Harle είναι μεταξύ των παραγωγών. Το Heaven Knows περιλαμβάνει το πρόσφατο σινγκλ “Mosquito” και την επιτυχία με την Ice Spice “Boy’s a Liar, Pt. 2.”.

Το ντεμπούτο της άλμπουμ είναι επομένως ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα του 2023 – και αποδίδει, εν μέρει. Όταν μεταδίδει ήχους χορού από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπως στα breakbeats του Another Life, τα δείγματα ακουστικής κιθάρας του Mosquito’s UK garage και τα τύμπανα δύο βημάτων του Blue, βρίσκεται σε ασφαλές και ικανοποιητικό έδαφος, παίζοντας στη νοσταλγία των millennial ακροατών ενώ δίνει και στην γένια Gen. Ζ κάτι καινούργιο.

RELATED POSTS