Eurovision: Το Νιούκαστλ ενδιαφέρεται να διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2023

Το δημοτικό συμβούλιο του Νιούκαστλ καταρτίζει πλάνο για τη διοργάνωση της Eurovision.
Το Νιούκαστλ προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023.

Είναι μία από τις πόλεις που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους όταν η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το BBC για να πραγματοποιηθεί η Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, αποφασίζοντας οριστικά ότι η εμπόλεμη Ουκρανία αδυνατεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό μετά τη φετινή νίκη της με τους Kalush Orchesta στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Νιούκαστλ επιβεβαίωσε τώρα ότι «εξετάζει τις επιλογές» για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην πόλη.

Ένας πιθανός χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού θα μπορούσε να είναι το Utilita Arena, χωρητικότητας 11.000 θέσεων.

Οι πόλεις που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, όπως να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από ένα διεθνές αεροδρόμιο και να διαθέτουν επαρκή ξενοδοχειακά καταλύματα για τουλάχιστον 2.000 άτομα – για τις αποστολές των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, δημοσιογράφους και θεατές.

Πρέπει επίσης να διαθέτουν χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων που να έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί περίπου 10.000 θεατές.

Eurovision: Το Νιούκαστλ ενδιαφέρεται να διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2023

Το δημοτικό συμβούλιο του Νιούκαστλ συνεργάζεται με το Invest Newcastle για τον σχεδιασμό της διοργάνωσης της Eurovision, ενώ έχουν ήδη διεξαχθεί συνομιλίες με το BBC και με μία πόλη που φιλοξένησε τον διαγωνισμό στο παρελθόν.

Ο δημοτικός σύμβουλος Alex Hay, μέλος του επιτελείου για τον τουρισμό, δήλωσε: «Το Νιούκαστλ είναι μια φιλόξενη, καλά συνδεδεμένη και φιλόδοξη πόλη με αποδεδειγμένο ιστορικό στη διοργάνωση εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης».

«Προφανώς θα ήταν υπέροχο να φιλοξενήσει τη Eurovision και πιστεύουμε ότι θα ήταν η τέλεια πόλη διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ανυπομονούμε να ακούσουμε περισσότερα για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και ήδη δουλεύουμε με τους συνεργάτες μας για να εξετάσουμε την ευκαιρία», πρόσθεσε.

Άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2023 είναι το Κάρντιφ, η Γλασκόβη, το Μάντσεστερ, το Αμπερντίν, το Μπέλφαστ, το Μπρίστολ, το Λιντς, το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ.

Εκπρόσωπος του BBC σχολίασε τον Ιούνιο: «Είδαμε την ανακοίνωση της EBU. Είναι σαφές ότι αυτές οι συνθήκες δεν είναι οι συνθήκες που θα ήθελε κανείς. Μετά την απόφασή τους, θα συζητήσουμε φυσικά για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision από το BBC».

Η Downing Street εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο την Eurovision, υποσχόμενη να διασφαλίσει ότι ο διαγωνισμός «θα αντικατοπτρίζει σε συντριπτικό βαθμό τον πλούσιο πολιτισμό, την κληρονομιά και τη δημιουργικότητα της Ουκρανίας».

Πηγή:hitchannel

 

RELATED POSTS