GIANNI VERSACE: Η ΈΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΉ ΣΤΗ ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΓΙΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ

Το όνομα Versace, πολλά χρόνια μετά τη δολοφονία του διάσημου σχεδιαστή παραμένει συνώνυμο της πολυτέλειας και της υπερβολής.

Ο Gianni Versace σχεδίαζε όπως ακριβώς ζούσε. Και τα σπίτια του ήταν ακόμη πιο πολυτελή και υπερβολικά από τα ρούχα του.

Ένα από αυτά τα σπίτια, η 6 ορόφων έπαυλη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πωλείται από τους κληρονόμους του έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο του οίκου Sotheby’s και το CNNi.

GIANNI VERSACE: Η ΈΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΉ ΣΤΗ ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΓΙΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ

Μια από τις κρεβατοκάμαρες. Ο Versace επίπλωσε το σπίτι σε στιλ ιταλικού μπαρόκ. @Travis Mark for Sotheby’s International Realty

Το σπίτι βρίσκεται στην East 64th Street, έχει 17 δωμάτια και συνολικό εμβαδό περίπου 1.300 τετραγωνικών μέτρων εσωτερικού χώρου και 280 τετραγωνικών μέτρων μέτρων σε μπαλκόνια και αυλές.

Ο Gianni Versace, ο οποίος ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας το 1978, αγόρασε αυτό το σπίτι έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 1995. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1997, ο Άντριου Κουνάναν πυροβόλησε θανάσιμα τον 50χρονο Versace στα σκαλιά της έπαυλής του στο Μαϊάμι.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ακινήτου της Νέας υόρκης, είναι ο Σουηδός διαχειριστής hedge-fund Τόμας Σάντελ και η σύζυγός του Χιμένα Σάντελ. Αγόρασαν το σπίτι το 2005 έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την οικογένεια Versace.

Η αυλή στην ταράτσα προσφέρει μοναδική θέα στο Μανχάταν @Travis Mark for Sotheby’s International Realty

«Επιδιώξαμε εκτεταμένες ανακαινίσεις με μια απίστευτη ομάδα καλλιτεχνών και τεχνιτών, τιμώντας την υπέροχη κληρονομιά που άφησε ο Gianni Versace», είχε πει το ζευγάρι όταν ολοκλήρωσαν την ανακαίνιση του σπιτιού.

GIANNI VERSACE: Η ΈΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΉ ΣΤΗ ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΓΙΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ

«Είναι σαν να μπαίνεις στην ‘Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων’ του Gianni Versace» είπε η Νίκι Φιλντ της Sotheby’s International Realty, που ανέλαβε την πώληση. Πρόσθεσε ότι η ίδια είναι «λάτρης του Versace» και ότι θα φροντίσει ώστε το σπίτι να αγοραστεί από κάποιον που θα το αντιμετωπίσει με την «ίδια ευλάβεια».

Μαζί με το ακίνητο διατίθενται προς πώληση και τα έπιπλα, τα οποία είναι σχεδιασμένα υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Gianni Versace.

ΠΗΓΗ:cnn

RELATED POSTS